diumenge, 28 d’octubre del 2012

Mecagondéu

Llegint Mecagondéu, de Milford Mocs i Gunther CucsDe vegades, a la vida passen coses insòlites, quasi màgiques, especials, fins i tot místiques. Una sèrie de fets sense aparent connexió entre ells semblen posar-se d'acord per tal que es produeixi un esdeveniment que ha de marcar una era. Aquests fets s'ordenen de forma aparentment aleatòria i quasi increïble per culminar en la transcendència, com si fos un destí escrit d'avantmà. D'aquesta manera, ha arribat a mi aquesta obra literària anomenada "Mecagondéu", dels autors "Milford Mocs" i "Gunther Cucs".

Bé, de fet ha arribat a les meves mans perquè vaig contactar amb un dels autors i me'l va fer arribar. I ben mirat, tampoc es tracta d'un fet tan especial, no és més que una "puta merda de llibre", tal i com s'autodefineix a la introducció. Si més no, l'he trobat prou interessant com per fer-ne una petita ressenya.

Bé, de fet no és que l'hagi trobat TAN interessant, és que vaig prometre a l'autor que la faria, aquesta ressenya. A la merda, tant se val, aquí va:

Mecagondéu és una novel·la fantàstica d'humor, intriga i transgressió. Es troba estructurada en tres "llibres", on s'hi narren les aventures de Milford Mocs en el primer, les de Gunther Cucs en els segon, i les de tots dos plegats en el tercer.

La seva lectura és fluida i amena, amb una ortografia i gramàtica gairebé impecables. Es fa un ús excels de la metàfora i la descripció poètica, tot i que de vegades s'abusa d'alguna expressió i d'algun recurs líric, com ara l'ús reiterat de les pàgines de cert llibre sagrat com a paper higiènic, que per ser que no és precisament original, es menciona diverses vegades, per posar un exemple. Tot i que la gràcia de tot plegat rau en la coneixença dels autors d'aquest fet, i la seva decisió de, malgrat tot, seguir incloent-ho.

Segons resa la sinopsi del revers del llibre, "Mecagondéu és una peculiar novel·la plena d'escatologia i vulgaritat que ens presenta les delirants aventures de Milford Mocs i Gunther Cucs en la seva croada contra la religió.". En la meva humil opinió, aquesta sinopsi no fa justícia en absolut a l'obra. Quedar-se només en l'escatologia i la vulgaritat és com dir que la Bíblia és una obra d'amor i respecte. Falta esmentar la necrofíl·lia, l'ús abusiu de tot tipus de drogues (tant legals com il·legals), la blasfèmia, la violència gratuïta, l'amor fraternal de dos amics, l'anticlericalisme, la sodomia, el fonamentalisme religiós, la pederàstia, la violació...

En definitiva, aquest és un llibre que ferirà la sensibilitat de qualsevol lector, per molt estòmac que tingui, els autors del qual haurien de ser posats a disposició judicial quan abans millor, se'ls hauria d'esterilitzar per prevenir la seva reproducció i haurien de rebre càstics físics severs.

Portada del llibre MecagondéuUna cosa és segura, si el llegiu, us ofendrà sobremanera. I el que més m'estranya de tot plegat és que encara ningú ha procedit a executar-los com a revenja. Temps al temps. Tot i així, si us voleu arriscar, podeu adquirir aquesta obra en dos formats:

Format tradicional (en paper, edició de butxaca).

Format digital.

Cadascú que faci el que vulgui, quedeu avisats. Després no vingueu plorant.

 

4 comentaris: