Per fer molts dels formatges que es consumeixen a la nostra societat, cal quallar la llet amb un ingredient totalment desconegut per a molts: el quall.
El quall animal s'obté de la mucosa del quart estómac o quallar dels mamífers remugants lactants, amb menys de 30 dies de vida, ja que en aquest temps encara no s'ha substituït un enzim necessari per a complir la funció de quallar. És a dir, que per quallar la llet i fer formatge, es mata i treu l'estómac a un cabrit o xai de llet.
Un cop s'extreu l'estómac de l'animal, es deixa assecar i es penja. Aquest procés acaba amb el triturat de la matèria seca per aconseguir la pols d'origen animal que permet quallar la llet.
![Estòmacs per al quall](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEij0Fz57hKwvs-L7dTXzDNhBg1zC0o7Yv0LeEu8d29U9RnrMrie_LjAN0oaYvPtdbrV9VmjBSAw40SKXEPTPgtvUXYuBQWHj1dXIZWOFPktUivVk52zdmbFibXYvfs6ll6spN3cQKeDv8I/s1600/LECHE,CUAJO,QUESO,11.jpg)
Així doncs, si et sembla una autèntica barbaritat el que es fa, que ho desconeix molta gent, o ets vegetarià però consumeixes formatges, tingues molt en compte el sistema de producció del formatge que compres abans de ficar-lo al teu frigorífic, per saber si es ha utilitzat quall d'origen animal o no.
ALTERNATIVA d'origen VEGETAL:
Per sort per als qui vulguin seguir consumint formatges, la flor del card conté igualment, amb les seves diferències característiques, els enzims capaços de fer reaccionar a la llet per aconseguir la quallada. L'anomenat "formatge de flor" és un exponent clar i rotund d'aquesta denominació. Així que pots buscar aquells formatges fabricats amb quall d'origen vegetal o químic (a base de bacteris, fongs i llevats).Fonts:
http://jurriahumiaga.blogspot.com.es/http://www.gastronomiaycia.com/2009/03/31/cuajo/
2 comentaris: