dilluns, 17 de desembre del 2012

Llana és patiment

La llana és el pèl de les ovelles i altres animals que són seleccionats genèticament mitjançant encreuaments, amb l'objectiu que la seva pell tingui més plecs i produeixin més llana per fer més rendible la seva explotació.

Tendim a creure que les ovelles són esquilades a l'estiu perquè no passin calor, mentre pasturen en verds camps acompanyades del pastor, però res més lluny de la realitat.

Antigament, abans de ser modificades genèticament, les ovelles produïen la llana suficient per protegir-se del fred, però el cert és que a causa de les modificacions genètiques arriben a produir tanta llana que arriben a tenir ferides amb infeccions i paràsits que no es curen.

El "mulesing" és una tècnica extremadament cruel, que consisteix a tallar part de la carn de les natges dels anyells, sense anestèsia alguna per evitar les infeccions de larves de mosques.

Moltes vegades les ovelles són devorades per paràsits. El "mulesing" és una tècnica extremadament cruel, que consisteix a tallar part de la carn de les natges dels anyells, sense anestèsia alguna per evitar les infeccions de larves de mosques. Són esquilades tant a l'estiu com a l'hivern, sense importar si tenen fred o calor, de fet moltes d'elles moren de fred. El esquilat és molt dolorós per a elles, tenen una pell molt fina, de manera que moltes vegades al esquilar-la se'ls emporta trossos de pell, deixant la carn a l'aire, ferides obertes.

Quan les ovelles deixen de ser rendibles, són enviades o venudes a altres països asiàtics, transportades en vaixells on són amuntegades, provocant-los la mort per asfíxia a gran part d'elles.

Una pràctica comuna en el transport amb vaixell, és que a les que tenen extremitats trencades o estan massa malaltes, se les engega a rodar en ple trajecte, morint ofegades al mar.

No utilitzis ni pell, ni pèl, ni cuir, ni llana, ni seda: Els animals no som vestimenta. Els animals necessiten la seva pell per viure, i tant la pell, com el pèl, la llana, el cuir i la seda, suposen sofriment i mort per als animals no humans. No segueixis ignorant la realitat, informa't, fes-te vegà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada