divendres, 20 de gener del 2012

De sopes i altres coses que ens hem d'empassar

Aquest dimecres, 18 de gener del 2012, la Wikipedia en anglès va liderar la major protesta contra la futura llei SOPA, que permetria pel que es veu investigar i tancar qualsevol web que pengi material amb drets d'autor, tant dins com fora del país.

Pàgina de benvinguda de la Wikipedia


"La comunitat de la Wikipedia ha decidit apagar la versió en anglès de la Wikipedia durant 24 hores, en protesta per les propostes de legislació dels Estats Units", explica la Fundació Wikimedia –responsable de comunicació del portal– al seu blog. Segons la Fundació, si finalment s'aprova el projecte de la SOPA segons la versió que es debat al senat nord-americà, "es danyarà la internet lliure i oberta i es proporcionaran noves eines per a la censura de llocs web internacionals dins dels Estats Units".
En la lluita contra aquesta normativa, Wikipedia s'ha unit a grans empreses del sector com Google, Yahoo!, Facebook, Foursquare, Twitter, Amazon, Mozilla, AOL, eBay o LinkedIn, entre altres, en una plataforma anomenada Netcoalition.com. De fet, algunes d'aquestes comanyies, com Google o Facebook, ja van obrir la porta a fer una aturada de 24 hores en els seus serveis, que en principi s'havia previst per al dia 23, però que de moment no s'ha confirmat.
Doncs bé, passades 24 hores de la protesta, l'FBI ha procedit avui 19 de gener del 2012 a tancar el portal Megaupload, tot detenint 7 dels seus treballadors. L'aparell de censura s'ha posat en marxa i té pressa.
Com qualsevol estratega o líder sap, l'arma més poderosa és la informació, i avui en dia és una eina massa democratitzada. Els amos del poder volen evitar que les masses tinguem un accés tan fàcil a la informació, i aquest cop utilitzen el pretext dels drets d'autor per començar a fer la macro-operació per tapar-nos orelles i ulls. La cosa comença per Megaupload, però demà pot ser tranquil·lament la Wikipedia, i passat demà pot ser un diari digital.
Companys de professió de les TIC: ja cal que ens posem les piles i agafem forces, s'acosten dies foscos i de dura lluita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada