dijous, 3 de març del 2011

Carta de protesta a Playfish Games

Tots aquells que jugueu a jocs de Playfish Games, filial d'Electronic Arts, com per exemple Pet Society, Restaurant City, Hotel City o Country Story, us n'haureu adonat que al joc Restaurant City enceten un "tour europeu temàtic", amb primera estació Espanya. Aquesta setmana podreu adquirir tota una sèrie de complements per al vostre restaurant, per donar-li un aire "espanyol": des de la típica sevillana, a un bigot com el d'en Dalí, personatges que es llencen tomàquets els uns als altres (un dels quals es diu Xabier, escrit amb "b"), una teulada estil Sagrada Família, i tota una sèrie de tòpics la mar de simpàtics.

Eurotrip: Sapin

Entre aquests tòpics no podia faltar la figura estrella que tothom coneix arreu del món com ambaixador espanyol: el torero, és clar. En concret, es pot adquirir en "Manuel Matador" i la "Manuela Matador".

Més enllà de que s'hagi fet amb la intenció de mostrar-los com uns personatges divertits i folklòrics, s'ha de fer saber que de divertits no en tenen res, que són persones que cobren molts diners per torturar fins la mort en públic a diversos braus, i que això no és motiu de celebració ni admiració. De fet, a Catalunya fa poc que vam aconseguir prohibir per llei aquesta pràctica, en tractar-se d'una clara vulneració dels drets dels animals, i un espectacle cruel que no aporta res de positiu a la nostra societat.

Vull pensar que, si Playfish Games es decideix un dia a fer un "tour per l'Orient Mitjà", seran tan sensats com per no crear personatges de l'estil "Fatima Lapidated", "Mohammed Suicide Bomb Guy" o "Mustafa Bazooka Bearer", juntament amb teulades de mesquites, plats de falaffel i cous-cous, decorats de les "Mil i una nits" o balladores de la dansa del ventre.

Podem fer pressió a Playfish Games escribint-los (feu clic a "I need to create a new account" , perquè requereixen que estiguem registrats, o directament a la pàgina de promoció de Facebook), i enganxant-los el següent text:
Dear Playfish developers,
I would like you to know that I feel deeply offended and outraged by the fact that you have included the characters "Manuel Matador"and "Manuela Matador" as items for purchase in Restaurant City.
The translation of their names is, as you probably know, "Manuel Killer"and "Manuela Killer" because they are people whose profession consists on publicly torture to death several bulls.
I'm asking you to remove any reference to bullfighting in your game, otherwise I will stop playing any of your games.
Sincerely,
a citizen of Catalonia, a country that belongs to Spain and where we prohibited by law bullfighting, due to be an attack on animal rights.

Animo a tothom a fer-ho, jugui o no als jocs d'aquesta empresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada