dilluns, 2 de maig del 2011

Bin Laden són els pares

Avui han anunciat la mort violenta d'una persona per part d'un exèrcit. Milers de persones han sortit al carrer a celebrar-ho. Resulta que aquest home, en el cas que existeixi, és  أسامة بن محمد بن عوض بن لادن (Osama bin Mohammed bin Awad bin Laden), Bin Laden pels amics. Aquest senyor, la família del qual és posseïedora de la potentíssima multinacional urbanística Grup Binladin, suposadament va organitzar un grup terrorista anomenat Al-Qaida als anys 80 quan, ensinistrat per la CIA, formava part de la resistència afganesa a la invasió soviètica.

Photoshop del suposat cadàver de Bin LadenMés endavant se l'acusaria de ser autor de diversos atemptats, entre ells l'atac a les torres bessones de Nova York. Aquestes acusasions se basaven en diversos vídeos on hi apareixia amenaçant i justificant atacs contra occident, i instigant a la Jihad. A cada vídeo, però, Bin Laden apareixia amb unes faccions diferents, cosa que desconcertava a molta gent (menys els que estan cecs d'odi).

Aquests vídeos, i els atemptats que s'han anat perpetrant suposadament sota el seu mandat, han servit als EUA per invair Afganistan i Iraq, per crear lleis al seu propi país més restrictives per mantenir els seus ciutadans sota control. Aquest personatge, aquest mite, ha ajudat a la política exterior nordamericana, però sembla ser que definitivament ha deixat de ser-los útil, per tant l'han mort. I sospito que metafòricament, no de forma real, com afirmaven aquest matí.

La informació oficial de la que disposem és la paraula del govern nord-americà i aquesta imatge del seu suposat cadàver, imatge que haurà posat vermell a més d'un "responsable" que l'esgrimia com la prova irrefutable de la mort de Bin Laden.Per tant, una de les proves ja queda descartada, i només ens queda la paraula del govern nord-americà. Algú podria dir "també hi ha la prova física del cos", però no. S'han afanyat a "enterrar-lo" sota el mar en un lloc on no hi pugui accedir ningú, diuen que per evitar crear un lloc de peregrinatge o la profanació del cos.

Així que el que tenim ara mateix és el següent: el govern nord-americà ha anunciat que han mort l'enemic número 1 dels Estats Units, han presentat una fotografia falsa com a prova (suposo que no queda ningú al món que encara cregui que és real), i s'han afanyat a atemorir a la població mundial advertint de possibles represàlies fonamentalistes. Pel que es veu, a alguns països se'ls comença a acumular armament vell i fa dies que li tenen ganes a l'Iran i al Pakistan, i en vista de que a Líbia sembla que la cosa acabarà abans del previst han d'encendre un foc a un altre lloc.

Que cadascú munti les peces del trenca-closques com bonament pugui. Un ajut? visioneu la saga de documentals Zeitgeist. Això en el cas de que no vulgueu romandre passius mentre us foten el pèl i els diners.

Bin Laden + Fiambre = Bin Laden Fiambre

3 comentaris: